Airtag

Moet ik een AirTag in mijn bagage stoppen?

woensdag 9 oktober 2024

Moet ik een AirTag in mijn bagage stoppen? 

Vertragingen, annuleringen en overboekingen zijn de meest voorkomende oorzaken van problemen met luchthavens en vluchten. Maar wat is er erger dan een paar uur te laat op je eindbestemming aankomen? Er aankomen zonder je koffer. Verloren, gestolen of vertraagde bagage kan je hele reis verpesten en een onnodige laag stress toevoegen aan een tijd die bedoeld is voor plezier en ontspanning. 

Dus, wat kan je doen om vertraagde of verloren bagage te vermijden? 

Stop een traceerapparaat in je bagage! Op die manier kun je voortdurend de locatie van je spullen volgen en de angst voor zoekgeraakte bagage vermijden. Klinkt eenvoudig, hé? En dat is het ook! Maar we weten dat je vragen hebt - we zijn hier om ze te beantwoorden! 

airtagging my luggage

Kan je een AirTag meenemen in je ingecheckte bagage? 

Als je je afvraagt of je een AirTag (of ander traceerapparaat) in je bagage mag stoppen, vraag je je waarschijnlijk af of ze lithiumbatterijen bevatten. De Federal Aviation Administration (FAA) en het Department of Transportation hebben in 2019 een regel gepubliceerd die verbiedt dat lithium-ionbatterijen als vracht worden vervoerd in passagiersvliegtuigen. Deze kunnen brand en kleine explosies veroorzaken bij interactie met andere veiligheidsapparatuur op luchthavens, en daarom zijn ze niet langer toegestaan. Dat gezegd hebbende, kort antwoord: ja, AirTags bevatten lithiumbatterijen, maar in zulke kleine hoeveelheden dat ze door de FAA veilig zijn bevonden om mee te nemen in ingecheckte bagage!

Zal AirTagging voorkomen dat mijn bagage vertraagd of verloren raakt? 

Niet echt. Een traceerapparaat in je bagage stoppen zal je niet redden van het drama dat er geen bagage is bij aankomst op je bestemming. Je spullen kunnen nog steeds achtergelaten worden op de luchthaven van vertrek, of pas op de volgende vlucht naar jou. Maar het kan je wel behoeden voor het vaak voorkomende verdwijnen van je bagage. Vaak vertellen luchtvaartmaatschappijen je dat ze je bagage op de een of andere manier verkeerd hebben opgeborgen en dat zelfs zij niet weten waar het is gebleven. Luchthavens over de hele wereld hebben kofferkerkhoven vol met verloren koffers - en als je die van jou AirTagt, behoed je ze tenminste voor dat lot! 

Traceer mijn bagage: Tile vs AirTag - Welke moet ik kopen? 

Als je een iPhone of een ander Apple toestel hebt, raden we je sterk aan om bij de beproefde te blijven: de AirTag. De systemen van Apple zorgen voor een naadloze verbinding tussen je AirTag en je apparaat, zodat je je bagage live kunt volgen met de Zoek mijn app die in elke iPhone is geïnstalleerd. Het instellen van je AirTag is heel eenvoudig en neemt slechts een paar minuten in beslag. Zodra je de AirTag hebt uitgepakt, houd je hem bij je iPhone en volg je de aanwijzingen op het scherm. Je kunt je AirTag een naam geven (noem hem bijvoorbeeld “Suitcase” of “Luggage”) om meerdere tags bij te houden als je er meer dan één gebruikt. Zodra je hem gekoppeld hebt, stop je hem in een veilig vakje in je koffer en ben je klaar om te gaan.

Als je echter een Android-apparaat gebruikt, is de AirTag niet de juiste keuze voor jou. In plaats daarvan zijn er andere opties, zoals Tile of Samsung SmartTags, die beter werken met Android-smartphones en vergelijkbare trackingmogelijkheden bieden. Tile Pro is vooral geweldig voor bagage vanwege zijn lange bereik en luide beltoon.

Wat zijn de mogelijke gevaren van het in mijn tas doen van een AirTag?

Veel mensen maken zich zorgen over het mogelijke misbruik van AirTags voor het volgen van individuen. Apple heeft echter functies geïmplementeerd om ongewenste tracking te voorkomen: je iPhone zal je onmiddellijk waarschuwen als een onbekende AirTag met je meereist, en als een tag een tijdje niet bij de eigenaar is geweest, zal hij beginnen te piepen.

Ook, afhankelijk van waar je tas eindigt, kan het zijn dat de trackingfuncties minder effectief worden. De manier waarop Apple AirTags werken, is dat het signaal moet weerkaatsen tussen verschillende apparaten om de nauwkeurigheid van je locatie te verbeteren. Dus, als je bagage terechtkomt in een gebied waar er geen nabijgelegen Apple-apparaten zijn, wordt de locatie mogelijk niet bijgewerkt totdat er een andere iPhone of Apple-apparaat dichtbij genoeg passeert. Dit betekent dat het, hoewel het nuttig is, niet waterdicht is — vooral als je bagage naar meer afgelegen locaties reist.

Dus, is het de moeite waard om mijn bagage te taggen met een AirTag?

Uiteindelijk is het plaatsen van een AirTag in je bagage een slimme zet voor reizigers die hun bezittingen in de gaten willen houden en de hoofdpijn van verloren bagage willen minimaliseren. AirTags kosten 39 euro, en als je het ons vraagt is dat een kleine prijs voor gemoedsrust. Hoewel het geen waterdichte oplossing is die voorkomt dat je bagage vertraagd raakt, vergroot het wel de kans dat je het sneller vindt en met minder tegenwerking van de luchtvaartmaatschappij. Met zijn gebruiksgemak, betaalbaarheid en de gemoedsrust die het biedt, kan het AirTaggen van je bagage wel eens de beste reisgenoot zijn die je niet wist dat je nodig had!

Veilige reis!

Vond je deze blogpost leuk? Bekijk dan enkele van onze andere verhalen!

Vond je deze inhoud leuk?

Bedankt, je hebt onze dag goed gemaakt!

Therapie is duur - help ons beter te worden!

Goed ontvangen, bedankt!